Buurthuis 't Klavier - Capelle a/d IJssel

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Buurthuis 't Klavier - Capelle a/d IJssel

Jubilerende Spelgroep Phoenix organiseert een lange speldag

E-mail Afdrukken PDF

Op zaterdag 1 februari organiseert de jubilerende Spelgroep Phoenix een lange speldag. De eerste van acht in ons jubileumjaar. De spelgroep bestaat inmiddels 10 jaar in Leiden en speelt ook alweer 5 jaar elke dinsdagavond in Capelle a/d IJssel.

Tijdens deze lange speldag kun je kiezen uit de honderden bord- en kaartspellen uit de collectie van de spelgroep. Veelal spelen we zogeheten moderne bordspellen.

Dit zijn spellen, veelal gericht op volwassenen, waarbij je voor een groot deel zelf kan bepalen wat je doet en daarmee veel invloed hebt op het spelverloop. Iedereen doet constant mee en het blijft tot het het einde toe spannend omdat er meerdere wegen zijn om het spel te winnen. Bij deze spellen spelen je medespelers een belangrijke rol omdat ze net als jij op zoek zijn naar dezelfde tactische voordeeltjes.
Samengevat: moderne bordspellen bieden vele uitdagingen + spelplezier voor volwassenen.

Heb je hierover een vraag stuur ons dan een e-mail op: info@spelgroepphoenix.nl

Natuurlijk kun je ook een spel van thuis meebrengen dat je graag weer eens zou willen spelen of een spel waarvan de regels niet helemaal duidelijk zijn. Laat dit ons dan svp even weten op onze website: www.spelgroepphoenix.nl of op bovengenoemde e-mail zodat we ons goed kunnen voorbereiden.

Iedereen is van harte welkom om bij een of meerdere spellen aan te schuiven.

De speldag wordt gehouden “t Klavier”,
Gong 4, 2907 GG, Capelle a/d IJssel.
Het is op loopafstand van de NS station Capelle Schollevaar.

Er wordt gespeeld vanaf 12:00 uur ’s middags tot middernacht.
Bezoekers betalen 2 euro.

 

Nieuwjaarsreceptie van Blueskelder 't Klavier

E-mail Afdrukken PDF

Nieuwjaarsreceptie van Blueskelder 't Klavier  muzikaal begeleid door  LEVY JOE

Capelle- Op zondagmiddag 19 januari a.s. is het podium weer gereserveerd voor de coverband
Levy Joe. Er vindt tevens de Nieuwjaarsreceptie van Buurtgroep Schollevaar plaats. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u genieten van deze fantastische band. Deze formatie is al lang geen onbekende meer in Capelle en omstreken. Zij hebben eerder  al furore gemaakt met optredens in diverse voorprogramma's van o.m. de nostalgische muziek-show van Barry McGuire en John York met “Trippen in the sixties” en op het jubileumfeest van
mister Pinkpop Jan Smeets. In Capelle zijn er optredens geweest tijdens het Bluesfestival in het Schollenbos en diverse optredens in Blueskelder 't Klavier.

Levy Joe is opgericht in 1966 en maakte tot 1969 opzwepende muziek in clubs als De marathon, Casino Scheveningen en het roemruchte Groene huisje in Voorburg. Na een aantal heftige jaren gingen de leden van de band allen hun eigen weg. Sinds een reünie-concert eind jaren negentig is toch weer
besloten samen te gaan repeteren en is er flink aan het repertoire gesleuteld. Wat nu bestaat uit grote hits uit de jaren sixties en seventies. Songs van Small Faces en de Spencer Davisgroup worden afgewisseld met werk van The Birds, Lovin Spoonful en Procol Harum. Maar uitstapjes naar recent songmateriaal worden eveneens niet geschuwd. Ook de  muziek van hun grote jeugd idolen John Lennon & Paul Mc Cartney komen  aan bod. Niet voor niets werden zij  de ”Beatlesband” genoemd.
De muzikanten van deze formatie zijn:

  • Arris Schaap, Gitaar en Zang,
  • Joop Lelieveld, Basgitaar en zang,
  • Joop Regoord, Drum en zang  en
  • Jan Loman Keyboards en Zang.

Zij staan garant voor een wervelende muziek-show in 't Klavier. Je bent van harte welkom!


Zondagmiddag 19 januari 2014
Blueskelder 't Klavier Gong 4  Capelle aan den IJssel
Aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)
Toegang gratis.

 

Straight up Hogs

E-mail Afdrukken PDF

Op zondag 17 november a.s. treedt de Bluesband Straight Up Hogs op in Bleuskelder 't Klavier in Capelle – Schollevaar.

Deze Haagse formatie staat niet alleen bekend om hun schitterende manier van Blues te vertolken, maar ook om het creëren van een ongedwongen en gezellige sfeer tijdens de optredens. Recent, hebben zij met veel succes, gespeeld op het Big River festival in Dordrecht en in den Haag opgetreden tijdens " Jazz in de gracht " en andere podia.

Voor meer info en uitgebreide foto-reportages van de band, kijk dan op internet/face-book. De formatie bestaat uit: Thijs Sijbrandy. Zang en Hammondorgel, Bert Alers, Gitaar, Piet Scholte Saxofoon en Jos Waal op drums en zijn er regelmatig gastmuzikanten te beluisteren. Zij staan garant voor een fantastisch Blues-matinee in 't Klavier.

Zondag 17 november van 15.00 tot 18.00 uur in Blueskelder 't Klavier, Gong 4 Capelle- Schollevaar. Zaal open: 14.45 uur

Toegang gratis.

 

Laatst aangepast op maandag, 11 november 2013 19:53
 

Hills of Harlem

E-mail Afdrukken PDF

Zondag 15 december a.s. treedt de Bluesband Hills of Harlem op in Blues-kelder 't Klavier.

Deze formatie speelt de Blues nog steeds hoe het gespeeld moet worden. Stevige gitaarsolo's, strakke drum- en bas-partijen, aangevuld met schoor stemgeluid wat zo kenmerkend is voor deze muziekvorm. Het repertoire gaat hierbij van up-tempe Blues naar slow Blues en hard weer terug.

Grote voorbeelden voor de Hills of Harlem zijn o.a.: Stevie Ray, BB King, de oude Fleetwood-Mac. Joe Bonamassa en ZZ Top, waarvan een flink aantal nummers de revue zal passeren.

Naast meer dan 100 eigen optredens hebben de Hills of Harlem voorprogramma's verzorgd voorbeelden o.a.: Julian Sas, Ian Sigal, Normaal, The Rasper, Wishbone Ash, Ray Sharpe & Long John Hunter en Cuby and ther Blizzards. De band bestaat uit: Richard gitaar, Mark Drums, Nico aan de Bas en Peter Zang. Zij staan garant voor een middag ouderwetse Blues in 't Klavier.

Zondag 15 december van 15.00 tot 18.00 uur.
Zaal open 14.30 uur
Toegang gratis.

Laatst aangepast op maandag, 09 december 2013 15:42
 

Tekenen & schilderen

E-mail Afdrukken PDF

Vanaf heden is het weer mogelijk om zowel voor de jeugd als volwassenen deel te nemen aan een cursus Tekenen & Schilderen.
O.l.v. de bekende Capelse kunstenaar Kees de Jong wordt er gewerkt met aquarel, houtskool, potlood, maar het meest met acrylverf. Acryl is makkelijk te mengen, verwerken en droogt snel.

De cursussen bestaan uit 10 lessen en kosten € 13,50 per les. Voor de jeugd bedraagt dat € 3,50 per keer.

De cursussen vinden plaats op:
Dinsdagen    13.30 tot 15.00 uur    Volwassenen
Dinsdagen    15.00 tot 17.00 uur     Jeugd
Woensdagen 20.00 tot 21.30 uur     Volwassenen                                                                                             
Donderdag   13.30 tot  15.00 uur     Volwassenen

De cursus wordt gegeven in Buurthuis 't Klavier Gong 4 Capelle – Schollevaar. Meer info en/of
aanmelden: Kees de Jong tel: 06-41524167 of  't Klavier 010-458 28 47

 


Pagina 3 van 5

Activiteiten

Geen evenementen